Започна трето заседание по случая Дебора в Районният съд в Пловдив. Прочетете още“Навърши

...
Започна трето заседание по случая Дебора в Районният съд в Пловдив. Прочетете още“Навърши
Коментари Харесай

Дебора: Искам тази агония да приключи

Започна трето заседание по случая " Дебора " в Районният съд в Пловдив. 
Прочетете още
“Навърши се година от случилото се, желая тази мъка да завърши ” това сподели пред медии Дебора Михайлова минути преди да стартира четвъртото съвещание. “Надявам се на оптималната присъда. Нищо няма да му кажа, в случай че го срещна, не изпитвам нищо ” добави още Дебора.

Защитата на обвинения Георги Георгиев разяснява излязлото преди седмици решение на Административния съд в Стара Загора, съгласно което задържането на Георги е нелегално.

“Очаквам през днешния ден да се разпитат очевидците, които останаха, включвам и Дебора, която би трябвало да бъде разпитана първа. Нашият подзащитен ще бъде разпитан края на правосъдното съвещание ”, съобщи юристът на Георги Георгиев - Петко Кънев.

По думите на юрист Петко Кънев второто дело за закани за ликвидиране, по което Георги Георгиев беше арестуван е изфабрикувано. И още веднъж ще изискат от съдиите мярката му да бъде променена в по-лека. Твърдят, че задържането на Георги е прекомерно дълго и към този момент година той е в ареста. Прогнозират, че най-после делото ще се обезсмисли, тъй като той ще е излежал присъдата си.

“За самото задържане е нелегално..всичко това беше изфабрикувано, това второто дело, по което го задържаха с цел да може той да остане в ареста. Вече съда се произнесе, че това е нелегално. Означава, че всички дейности на прокуратурата, които са били тогава са противозаконни. Ще желаеме да се промени мярката му. Всяка една по-лека мярка ще изиграе ролята, която ограниченията планува закона. Няма смисъл от това задържане, той към този момент 1 година е арестуван. Това към този момент е изтърпяване на наказване. Накрая ще се окажа по този начин, че делото няма да се гледа изобщо, тъй като той е изтърпял присъдата.

Това значи, че второто полицейско задържане, където измислиха заканите за ликвидиране е нелегално. Това задържане няма общо, с това задържане, което постановява сегашния съд. Само актуалният съд е способен дали да го задържа или не. Единственото, което имаш като опция е да съдиш прокуратурата, полицията по закона за отговорността на страната.

От прокуратурата показаха, че са останали трима очевидци да бъдат разпитани и те са призовани да се явят на идващото дело, което е планувано за 8 юли, защото те трябваше през днешния ден да бъдат изслушани, само че съдията заключи, че двамата очевидци не са явили, а третият е отказал да получи призовката. Все отново през днешния ден в правосъдната зала има очевидци, на които ще се снемат показания и двама движимости лица, само че не е ясно дали през днешния ден ще се стигне до тяхното чуване. Прокурор Ивелина Косева, която е един от наблюдаващите прокурори от Стара Загора направи значимо конкретизиране, че решението на Административния съд няма отношение към делото против Георгиев.

Наблюдаващият прокурор от Стара Загора Ивелина Косева съобщи, че решение на административния съд няма отношение по това наказателното произвеждане, което се води против Георгиев.

" Касае се за административна мярка, която е била взето от органите на министерство на вътрешните работи, защото лицето е било оповестено за търсене. След това към този момент актуалната мярка за неотклонение “задържане под стража ” е била взета от Районен съд Стара Загора, като преди този момент Георгиев в бил арестуван в период от 72 часа от наблюдаващия прокурор, в тази ситуация бях аз. Това решение на Административния съд, с което е задържането за 24 часа е оповестено за нелегално не касае това произвеждане ", сподели Косева.

И добави, че в случай че още веднъж отбраната на Георги Георгиев изиска от съда по-лека мярка, те ще упорстват тяхното предпочитание да остане без почитание.

“Задържането под стража се взима с акт от съда, в тази ситуация този акт на съда е бил проверяван неведнъж и на горни инстанции. И към сегашния миг мярката на подсъдимия си остава задържане под стража. Защитата има право когато и да е да изиска изменение на мярката, различен е въпросът дали съдът ще почете това условие. Не намирам учредения за изменение на мярката. Днес следва да бъдат изслушани останалите очевидци, движимостите лица и потърпевшото лице. И вероятно за идващото правосъдно съвещание ще изслушваме движимости лица. За да изслушаме движимостите лица, би трябвало да сме изслушали всички очевидци. За 8 юли са призовани трима очевидци. Делото св гледа при закрити врата, тъй че не мога да разясняват съответно показанията, само че единственото, което мога да кажа е, че няма несъгласия.

Не са открити такива учредения.

Защитата има право когато и да е да желае да се промени мярката му, само че ние ще настояваме да се остави още веднъж без почитание. ”
“Днес следва да бъдат изслушани останалите очевидци, движимостите лица и потърпевшото лице, вероятно за идващото заседания…
Делото се гледа при закрита врата, единственото, което можем да кажем, че не сме разкрили несъгласия. ”

Следващото съвещание по делото ще е на 8 юли.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР